נהיגה בשכרות- האכיפה הפרועה והזלזול בשלטון החוק

בדיקת נשיפה באמצעות הינשוף, אלכוהול בדם, ריכוז אלכוהול באוויר נשוף, נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים - החוק התקנות והמציאות

                         

  חזרה לדף הבית                                                                                                                                טלפון 03-5669638       [email protected]

 

-מידע ותשובות לשאלות נפוצות

- כתבות הערות ותגובות-----------

- מומחים - חוות דעת ועדויות-----

- פסיקה והליכים תלויים----------

- חקיקה------------------------------

- שונות------------------------------

 

 

אלכוהול וחומרים אחרים

 

בדיקת הנשיפה צריכה לבדוק את שיעור האלכוהול באוויר הנישוף. האם אנו יכולים להיות רגועים שהמכשיר מודד רק אלכוהול ולא מודד חומרים אחרים כאילו היו אלכוהול?

 

אין מדובר ברעיון פרוע אלא המציאות ממש.

 

פעולת המדידה המקובלת מבוססת על טכנולוגיה של קרן אינפרא אדומה העוברת דרך החומר, כשהיא בתדר ואורך גל ידועים ומדויקים. אורך הגל והתדר אינם מקריים. הם מכוונים לאחת "מטביעות האצבע" של אלכוהול אשר יש לו אורך גל ותדר שכאלה, הבולעים את הקרן, והמכונה מודדת כמה מן הקרן נבלע, ועל ידי כך "יודעת" כמה אלכוהול היה באוויר שבחנה.

 

(ששומעים זאת קשה להבין את מי שמזלזל בכיול).

 

אלא שיש בזה בעיה והיא שיש עוד חומרים בטבע שגם להם יש ב"טביעת האצבע" שלהם גל זהה באורכו ובתדר. אם חומר כזה מופיע באוויר הנישוף הוא נימדד כאילו היה אלכוהול למרות שאיננו אלכוהול כלל וכלל.

 

 

החומר הידוע והנפוץ ביותר הוא האצטון. האצטון מצוי בריאותיהם של אלו החולים בסוכרת וגם למשל באלו שמצויים בעיצומה של דיאטה דלת קלוריות, שאז הגוף מפרק שומנים ומייצר בין היתר אצטון....

 

יצרני המכשירים התקינו במכשיריהם בקרי אינפרא אדום שניים ושלישיים כדי למדוד טביעות אצבע אופייניות נוספות, אך השיוטה התגלתה כלא מוצלחת דיה. מזה עשור ומעלה מקובלת הבדיקה האלקטרו כימית כבדיקה המצליבה המוצלחת ביותר: הגז מוכנס לתא שריפה, שם הוא מקבל זיק חשמלי "השרוף" אותו, והחומר הנוצר נבדק באנליזה מסוג שונה.

 

הכלל הוא שאם יש פער גדול העולה על 10% בין הבדיקה האחת לבדיקת הביקורת המדידה פסולה. כלל נוסף הוא לעשות את הבדיקה פעמיים וכך מתקבלות שתי תוצאות בדיקת i/r ושתי תוצאות בדיקת e/c - והכלל הוא שאם יש פער העולה על 10% בין התוצאות הקיצוניות - הגבוהה ביותר והנמוכה ביותר מהארבע הבדיקה פסולה!

 

הרעיון הזה מגולם היטב בתקנה 169ז ב לתקנות התעבורה....

 

ומה עם הדראגר המשטרתי? מה עם הציות לתקנות?

 

המכשיר מבצע את שתי המדידות. אפילו פעמיים כל אחת. אבל מוסר רק את תוצאת החיישן האינפרא אדום? ומה עם תוצאת החיישן שבודק את המדידה בתא האלקטרו- כימי? התוצאה אובדת לעד כי היא לא מתועדת. כך שלעולם לא נדע אם היה פער העולה על 10% או לא היה.

 

למי זה איכפת? לבית המשפט ככל הנראה זה עדין לא איכפת. חלק מהשופטים טרם נחשפו לזה. חלק מסרב להאמין, וחלק אחר עומד מנגד מעמיד פנים קפואות ומתעלם. השופט טננבוים למשל נחשף לזה אך לא מצא לנכון להתייחס. שפטו אתם!

 

 

-מידע ותשובות לשאלות נפוצות

- פתח דבר

-  ינשוף? מה זה

- כיול? ומה זה?

- האם יש מכשיר נשיפה ראוי בעולם?

- מיהו "שיכור"? מה שהיה

- מיהו "שיכור" - החוק הקיים!

- הקשר בין 240 מיקרוגרם ל0.5%

- מה הקשר בין בדיקת דם ונשיפה

- כיול לפי תקנות התעבורה

- כיול וסימולציה של נשיפה

- אלכוהול וחמרים אחרים

- פלט מזויף? פלט שגוי?

- נשיפה פסולה והסירוב לנשוף

- המעבדה המשטרתית

- ה"נשיפון" מהפיצוציה

- עוכבת? איך להתנהג

- ויזה לארה"ב וקנדה

- עתירה לבג"ץ - מדוע ולמה

 

מידע רב נוסף יתווסף לאתר באופן הדרגתי ותכוף - כדאי לחזור ולעיין.

 

קורא נכבד: נתקלת בבעיית נהיגה בשכרות, אל תתפתה לייצג את עצמך. גש לעורך דין המתמחה בבעיות נהיגה בשכרות והתייעץ עימו.    

 

 

_____________________

 

 
 

 

 חזרה לדף הבית

ליצירת קשר: [email protected]

או בפקס 035661667

נהיגה בשכרות, נהיגה בשכרות, ינשוף, נהיגה תחת השפעת אלכוהול, אלכוהול בדם, אחוז אלכוהול בדם, רמת אלכוהול בדם, אלכוהול באויר נשוף, בדיקת נשיפה, בדיקת ינשוף בדיקת שכרות, שיכרות, שיכורים על הכביש, שיכורים מהכביש, תאונות, תאונה, תאונת דרכים, יין, ווקדה, וודקה רדבול, וויסקי, שלילת רשיון, רשיון נהיגה, משרד התחבורה, משרד הרישוי, פסילת רשיון, פסילה מלנהוג, עו"ד לענייני תעבורה, עו"ד המתמחה בתעבורה, עורך דין תעבורה, עו"ד מומחה לתעבורה, משטרת ישראל, משטרה, ענף התנועה, משטרת התנועה, מלכודת שכרות, בדיקת דם, לשכרות, הרוגים בתאונות דרכים, פצועים בתאונות דרכים, גורמים ךתאונות דרכים, לא שותים, לא נוהגים, אם שותיםä טל סטפנוב, שלמה נחשון, אטינגר, בית המשפט השלום, בית המשפט המחוזי, בית המשפט העליון, עתירה לבג"ץ, אברהם טננבוים, השופט ד"ר טננבוים, השופט חן אביטל, השופט יוסף ריבלין, שופט תעבורה, בית המשפט לתעבורה, עונש מינימום, עו"ד אילון אורון, אסף אורון, עו"ד דוד גולן, עו"ד אשר ארבל, עו"ד אלגרנטי, ש.נחשון (אטינגר) שופט, פס"ד גורן, השופט מודריק, עודד מודריק, ד"ר מודריק, בדיקת כיול, כיול מכשיר נשיפה, כיול ינשוף, אמבט כיול, בלון כיול, עקומת כיול,  רפ"ק דוד כתר, סנ"צ בן חמו, בני סמו, בנימין סמו, oiml פסק דיו ניו ג'רסי, תקנה 169ז, הגדרת "שיכור", משקאות משכרים, משכר משכר, תחת השפעת משקה משכר, תחת השפעת משקאות משכרים, נהיגה בפסילה, נהג בפסילה, נהג בשלילה, נהג בזמן פסילה, נהג בחוסר זהירות, נהיגה רשלנית, משרד התחבורה. בית ספר לנהיגה, מורה לנהיגה,