נהיגה בשכרות- האכיפה הפרועה והזלזול בשלטון החוק

בדיקת נשיפה באמצעות הינשוף, אלכוהול בדם, ריכוז אלכוהול באוויר נשוף, נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים - החוק התקנות והמציאות

                         

  חזרה לדף הבית                                                                                                                                טלפון 03-5669638       [email protected]

 

-מידע ותשובות לשאלות נפוצות

- כתבות הערות ותגובות---------

- מומחים - חוות דעת ועדויות---

- פסיקה והליכים תלויים----------

- חקיקה-----------------------------

- שונות------------------------------

 

 

      

מיהו שיכור?

החוק הנוכחי שבתוקף

חלק מן הבלבול הקיים נובע כאמור מהשינוי שחל בהגדרת המונח שיכור בחוק בדצמבר 2005 - שינוי שמשום מה לא "נקלט" בתודעת המערכת המשפטית על זרועותיה, אשר המשיכה להתעלם מן התיקון למרות שלא מדובר בתיקון של מה בכך אלא בשינוי מהותי ביותר.

מה השינוי העיקרי? בעוד שעד התיקון, קבע סעיף 62(3) לפקודת התעבורה שאסור לנהוג בשכרות, החליטה הכנסת בדצמבר 2005  לתקן את סעיף 62(3) והוסיפה בו את המילים "שיכור כמשמעותו בסעיף 64ב" - ובכך מחק את מורשת העבר, ויצר הגדרות חדשות וברורות למונח שיכור.

סעיף 64ב הגדיר ארבעה סוגים חדשים של שיכורים שהם אינם בהכרח שיכורים בלשון בני אדם.

הראשון שביניהם הוא נהג השותה "משקה משכר" אגב נהיגה. הנה כי כן, מי ששותה "משקה משקר" אגב נהיגה, אין כל משמעות לשאלה אם שתה מספיק כדי שכרה, או שעבר די זמן מאז ששתה ועד שהמשקה נספג בדמו - הוא מוגדר כשיכור ודינו כדין שיכור. שיכור כזה אף שאיננו שיכור בלשון בני אדם הוא "שיכור סטטוטורי" - ואין לו מפלט בהוכחת העובדה שלא היה שיכור בלשון בני אדם.

צריך לזכור שהשאלה אם שיכור הוא עוברת גם דרך הצורך בזה שהמשקה ששתה הוא אכן "משקה משכר" כהגדרתו בסעיף 64 ב - ואפשר לומר בלא הסתייגות שאין כיום רשימת משקאות משכרים חוקית - כך שהסעיף ריק מתוכן!!!

השיכור השני ברשימה הוא כלל וכלל לא שיכור. מדובר בבני אדם הנמצאים תחת השפעת סמים מסוכנים. ברור לחלוטין שמי שנתון תחת השפעת סם מסוכן בלשון בני אדם הוא מסומם ולא שיכור, אבל לפי לשונו של המחוקק יצר סעיף 64ב "שיכור סטטוטורי" מס' 2 והוא מסומם הנוהג תחת השפעת סמים.

השיכור השלישי ברשימה הוא מי שנוהג כש"בגופו" ריכוז אלכוהול העולה על מה "שקבע על יד שר התחבורה בהתייעצות עם שר הבריאות ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת." כלומר - אילו הביא שר התחבורה לכנסת, אחרי שהתייעץ עם שר הבריאות הצעה לריכוז כלשהו של אלכוהול בגוף, והריכוז הזה היה מקבל את אישור ועדת הכלכלה של הכנסת, הרי שמי שהיה נוהג ובגופו ריכוז העולה על מה שאושר היה נחשב שיכור.

מניסוח דברינו אלה עולה בעליל שעד עצם היום הזה לא טרח שר התחבורה להניח על שולחן ועדת הכלכלה של הכנסת כל ריכוז לאישור והכנסת לא אישרה ריכוז שכזה.....

השיכור הרביעי הוא מי שנהג בהשפעת משקאות משכרים, אלא שניתנת לו האפשרות להוכיח שלא היה בגופו ריכוז העולה על מה שאושר על ידי ועדת הכלכלה של הכנסת. גם הסעיף הזה ריק מתוכן מכיוון שגם אין הגדרת משקה משכר וגם ואין ריכוז אלכוהול מאושר.

למעשה קיים שיכור סטטוטורי נוסף הוא זה אשר סירב לבדיקת דם או נשיפה שדורש ממנו שוטר  ואזי אז הוא נחשב לשיכור למרות שאפשר שלא היה שיכור כלל, והתעקשותו להימנע מבדיקה נובעת מסיבות ראויות אחרות.

 

 

 

-מידע ותשובות לשאלות נפוצות

- פתח דבר

-  ינשוף? מה זה

- כיול? ומה זה?

- האם יש מכשיר נשיפה ראוי בעולם?

- מיהו "שיכור"? מה שהיה

- מיהו "שיכור" - החוק הקיים!

- הקשר בין 240 מיקרוגרם ל0.5%

- מה הקשר בין בדיקת דם ונשיפה

- כיול לפי תקנות התעבורה

- כיול וסימולציה של נשיפה

- אלכוהול וחמרים אחרים

- פלט מזויף? פלט שגוי?

- נשיפה פסולה והסירוב לנשוף

- המעבדה המשטרתית

- ה"נשיפון" מהפיצוציה

- עוכבת? איך להתנהג

- ויזה לארה"ב וקנדה

- עתירה לבג"ץ - מדוע ולמה

 

 

מידע רב נוסף יתווסף לאתר באופן הדרגתי ותכוף - כדאי לחזור ולעיין.

 

קורא נכבד: נתקלת בבעיית נהיגה בשכרות, אל תתפתה לייצג את עצמך. גש לעורך דין המתמחה בבעיות נהיגה בשכרות והתייעץ עימו.    

 

 

______________________

 

 

חזרה לדף הבית

ליצירת קשר: [email protected]

או בפקס 035661667

נהיגה בשכרות, נהיגה בשכרות, ינשוף, נהיגה תחת השפעת אלכוהול, אלכוהול בדם, אחוז אלכוהול בדם, רמת אלכוהול בדם, אלכוהול באויר נשוף, בדיקת נשיפה, בדיקת ינשוף בדיקת שכרות, שיכרות, שיכורים על הכביש, שיכורים מהכביש, תאונות, תאונה, תאונת דרכים, יין, ווקדה, וודקה רדבול, וויסקי, שלילת רשיון, רשיון נהיגה, משרד התחבורה, משרד הרישוי, פסילת רשיון, פסילה מלנהוג, עו"ד לענייני תעבורה, עו"ד המתמחה בתעבורה, עורך דין תעבורה, עו"ד מומחה לתעבורה, משטרת ישראל, משטרה, ענף התנועה, משטרת התנועה, מלכודת שכרות, בדיקת דם, לשכרות, הרוגים בתאונות דרכים, פצועים בתאונות דרכים, גורמים ךתאונות דרכים, לא שותים, לא נוהגים, אם שותיםä טל סטפנוב, שלמה נחשון, אטינגר, בית המשפט השלום, בית המשפט המחוזי, בית המשפט העליון, עתירה לבג"ץ, אברהם טננבוים, השופט ד"ר טננבוים, השופט חן אביטל, השופט יוסף ריבלין, שופט תעבורה, בית המשפט לתעבורה, עונש מינימום, עו"ד אילון אורון, אסף אורון, עו"ד דוד גולן, עו"ד אשר ארבל, עו"ד אלגרנטי, ש.נחשון (אטינגר) שופט, פס"ד גורן, השופט מודריק, עודד מודריק, ד"ר מודריק, בדיקת כיול, כיול מכשיר נשיפה, כיול ינשוף, אמבט כיול, בלון כיול, עקומת כיול,  רפ"ק דוד כתר, סנ"צ בן חמו, בני סמו, בנימין סמו, oiml פסק דיו ניו ג'רסי, תקנה 169ז, הגדרת "שיכור", משקאות משכרים, משכר משכר, תחת השפעת משקה משכר, תחת השפעת משקאות משכרים, נהיגה בפסילה, נהג בפסילה, נהג בשלילה, נהג בזמן פסילה, נהג בחוסר זהירות, נהיגה רשלנית, משרד התחבורה. בית ספר לנהיגה, מורה לנהיגה,