נהיגה בשכרות- האכיפה הפרועה והזלזול בשלטון החוק

בדיקת נשיפה באמצעות הינשוף, אלכוהול בדם, ריכוז אלכוהול באוויר נשוף, נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים - החוק התקנות והמציאות

                         

  חזרה לדף הבית                                                                                                                                טלפון 03-5669638       [email protected]

 

-מידע ותשובות לשאלות נפוצות

- כתבות הערות ותגובות---------

- מומחים - חוות דעת ועדויות---

- פסיקה והליכים תלויים----------

- חקיקה----------------------------

- שונות-----------------------------

 

 

 

מה הקשר בין בדיקת נשיפה לבדיקת דם

שכרות היא מצב פיזיולוגי שבו דם המכיל אלכוהול מגיע למוח "ומשבש" את פעולותיו. יותר אלכוהול בדם יגרום לשיבוש גדול יותר של תפקודים שונים. אי אפשר למדוד את השכרות עצמה, וברור שתנאים אישיים שונים משפיעים על ההגדרה, אבל ברור שאצל כל אחד יש קשר ישיר בין כמות האלכוהול בדם ורמת השכרות. לכן, ולמרות השוני בין בני האדם מקובל בכל העולם לקבוע שכרות על ידי קביעת רמת האלכוהול בדם כקריטריון סף לשכרות. יש ארצות רבות, כמו ישראל, שקודקס שלהן קבעו 0.5 אחוז אלכוהול בדם כסף שכרות קונסטיטוטיבי, ואילו אחרות קבעו ערכים גבוים יותר 0.8% ואפילו 1.2% - יותר מכפול ממה שמותר אצלנו.

איך אפשר למדוד את אחוז האלכוהול בדם? רק בדרך אחת - על ידי מתן דגימת דם!

מהי אם כן בדיקת הנשיפה? בדקו ומצאו כי בעת שהדם סובב לו בגוף, והדם הורידי מגיע אל הראות להיטען בחמצן, חמרים שהם חומרים נדיפים, ואלכוהול הוא אכן חומר נדיף, מצליחים להשתחרר בחלקם מן הדם והופכים לחלק מהאוויר בראות הנפלט בעת הנשיפה.

המדענים ראו בזה הזדמנות שיש להעמיק בה כדי להעמיד לרשות המדע, הרפואה וגם המשטרה כלי לבדיקה לא פולשנית ופשוטה שאיננה מצריכה מעבדות ובדיקות שתוצאתן מושגת רק אחרי שעות רבות או ימים. אלא שעל הפרק עמדו, ועדיין עומדות מכשלות קשות המונעות מבדיקת הנשיפה לתת תוצאה של אחוז האלכוהול בדם. ואלו המכשלות העיקריות:

א. בני אדם שונים זה מזה בכל מיני פרמטרים (גיל, מין, משקל, ותהליכים מטבולים), ולכן שני בני אדם שבגופם אותו אחוז של אלכוהול בדם, ייפלט אל ריאותיהם ממחזור הדם שלהם שיעור שונה של אלכוהול.

ב. פליטת האלכוהול אצל כל אחד ואחד מאיתנו מן הדם לחלל הראות איננה קונסיסטנטית, ויש הבדל בין פליטה אגב נשיפה עמוקה איטית ומתמשכת לבין נשיפה חזקה וקצרה יותר.

ג. בעת הנשיפה נושף כל אחד חומרים שונים מן הגוף שקשה להפריד ביניהם לבין אלכוהול, ודרוש תחכום מיוחד כדי למנוע מדידה של חמרים אחרים כאילו היו אלכוהול.

בעוד ששתי המגבלות האחרונות מעמידות אתגר טכנולוגי שלכאורה יכול להתגבר על הבעייה, לגבי המגבלה הראשונה היא מונעת באופן מוחלט את האפשרות שבדיקת נשיפה תגלה באופן ודאי מה רמת האלכוהול בדם.

מדענים ברחבי העולם ישבו על המדוכה וניסו לחקור את הקשר הסטטיסטי בין בדיקת הדם לבדיקת הנשיפה. ואכן אחרי ניסויים רבים שמפורסמים בכתבי עת מדעיים, והם נחלת צאן ברזל של המדע, הושגה מסקנה ברורה:

בני האדם שונים זה מזה במקדם הסטטיסטי האישי שלהם. המקדם הזה נע בין ערכים של 900 לערך ועד ערכים של 3600 לערך, והממוצע הוא 2300.

המומחים נטלו את הנתון 2100 שהוא "סטיית תקן" אחת, שבמסגרתה נמצא כ-65% מן האוכלוסייה, וקבעו אותה מבחינה סטטיסטית כערך שעל פי יערך חישוב ממוצע.

למשל 240 מיקרוגרם שנמדדים באוויר נשוף בכפולה של 2100 (וליתר דיוק 2083) - תוצאתם היא 0.5%  בדם.

אבל אם אדם שנמדדו לו 240 מיקרוגרם, אלא שהמקדם האישי שלו הוא 1200 בלבד - הרי שבדמו רק  0.29% אלכוהול בדם!

אדם כזה לא יודע מה המקדם האישי שלו, והוא יועמד לדין ויורשע כאילו בדמו היה חצי אחוז אלכוהול אף שבפועל היה מחצית מזה בערך... ואם מצאו בגופו 320 מיקרוגרם השופט ירשיע אותו ויוסיף כמה מילים על הכמות הנכבדה למרות שבפועל יש בגופו פחות מהכמות המותרת :

1200X320 = 0.384%

לעומת זאת, משחרר מכשיר הנשיפה עבריינים רבים לחופשי. אם נמדדו רק 200 מיקרוגרם אצל אדם שהמקדם האישי שלו הוא  3000 הרי שכמות האלכוהול בדמו היא 0.6%!!! והוא מוגדר כשיכור, אבל בגלל השימוש במקדם אחד שווה לכל, אדם זה שרשיונו צריך להישלל על אתר, יורשה לנהוג.

רבים יודעים לספר על אחרים שהיו שיכורים בהחלט ונימצאו תקינים וכשרים על ידי הינשוף - וההסבר דלעיל הוא אחד הפתרונות לחידה הזו!

אחרי שסיפרנו לכם על העובדות הללו נשאלת השאלה: מה רוצה השופט טננבוים לבדוק בניסוי שכפה על עולם המשפט? מה הקשר בין אלכוהול בנשיפה לאלכוהול בדם? את התשובה על שאלה זו נתן המדע זה מכבר. האם הניסוי הוא אחיזת עיניים גרידא? כנראה.

 

 

 

 

 

 

 

-מידע ותשובות לשאלות נפוצות

- פתח דבר

-  ינשוף? מה זה

- כיול? ומה זה?

- האם יש מכשיר נשיפה ראוי בעולם?

- מיהו "שיכור"? מה שהיה

- מיהו "שיכור" - החוק הקיים!

- הקשר בין 240 מיקרוגרם ל0.5%

- מה הקשר בין בדיקת דם ונשיפה

- כיול לפי תקנות התעבורה

- כיול וסימולציה של נשיפה

- אלכוהול וחמרים אחרים

- פלט מזויף? פלט שגוי?

- נשיפה פסולה והסירוב לנשוף

- המעבדה המשטרתית

- ה"נשיפון" מהפיצוציה

- עוכבת? איך להתנהג

- ויזה לארה"ב וקנדה

- עתירה לבג"ץ - מדוע ולמה

 

 

מידע רב נוסף יתווסף לאתר באופן הדרגתי ותכוף - כדאי לחזור ולעיין.

 

קורא נכבד: נתקלת בבעיית נהיגה בשכרות, אל תתפתה לייצג את עצמך. גש לעורך דין המתמחה בבעיות נהיגה בשכרות והתייעץ עימו.    

 

 

______________________

 

 

 

חזרה לדף הבית

ליצירת קשר: [email protected]

או בפקס 035661667

נהיגה בשכרות, נהיגה בשכרות, ינשוף, נהיגה תחת השפעת אלכוהול, אלכוהול בדם, אחוז אלכוהול בדם, רמת אלכוהול בדם, אלכוהול באויר נשוף, בדיקת נשיפה, בדיקת ינשוף בדיקת שכרות, שיכרות, שיכורים על הכביש, שיכורים מהכביש, תאונות, תאונה, תאונת דרכים, יין, ווקדה, וודקה רדבול, וויסקי, שלילת רשיון, רשיון נהיגה, משרד התחבורה, משרד הרישוי, פסילת רשיון, פסילה מלנהוג, עו"ד לענייני תעבורה, עו"ד המתמחה בתעבורה, עורך דין תעבורה, עו"ד מומחה לתעבורה, משטרת ישראל, משטרה, ענף התנועה, משטרת התנועה, מלכודת שכרות, בדיקת דם, לשכרות, הרוגים בתאונות דרכים, פצועים בתאונות דרכים, גורמים ךתאונות דרכים, לא שותים, לא נוהגים, אם שותיםä טל סטפנוב, שלמה נחשון, אטינגר, בית המשפט השלום, בית המשפט המחוזי, בית המשפט העליון, עתירה לבג"ץ, אברהם טננבוים, השופט ד"ר טננבוים, השופט חן אביטל, השופט יוסף ריבלין, שופט תעבורה, בית המשפט לתעבורה, עונש מינימום, עו"ד אילון אורון, אסף אורון, עו"ד דוד גולן, עו"ד אשר ארבל, עו"ד אלגרנטי, ש.נחשון (אטינגר) שופט, פס"ד גורן, השופט מודריק, עודד מודריק, ד"ר מודריק, בדיקת כיול, כיול מכשיר נשיפה, כיול ינשוף, אמבט כיול, בלון כיול, עקומת כיול,  רפ"ק דוד כתר, סנ"צ בן חמו, בני סמו, בנימין סמו, oiml פסק דיו ניו ג'רסי, תקנה 169ז, הגדרת "שיכור", משקאות משכרים, משכר משכר, תחת השפעת משקה משכר, תחת השפעת משקאות משכרים, נהיגה בפסילה, נהג בפסילה, נהג בשלילה, נהג בזמן פסילה, נהג בחוסר זהירות, נהיגה רשלנית, משרד התחבורה. בית ספר לנהיגה, מורה לנהיגה,